Welkom op mijn netvlies.

Translate

maandag 15 november 2010

Wat is helderhorendheid?

Andere namen: paranormaal horen, helder horen, helderhorend
Helderhoren is het horen van geluid dat niet hoorbaar is voor de normale mens. Het is een geluid dat buiten het normale geluidsspectrum valt. Het zijn geen hogere of lagere tonen, maar ander soortige tonen. Iemand die helderhorend is kan dit opvangen. Het lijkt soms wel alsof het wordt ingefluisterd. Het hoeft niet altijd in de oren te zijn. Het komt ook voor dat het in jezelf gehoord wordt.

Welke mogelijkheden zijn er?


• Doorkrijgen door middel van entiteiten
• Gedachtes horen (telepathie)
• Innerlijk horen
• Communiceren met bomen
• Geluidsexpressie


• Doorkrijgen door middel van entiteiten

Rond (bijna) iedereen bevinden zich meerdere entiteiten. Deze helpen de persoon in kwestie en kunnen hem raad geven wanneer de persoon het kan horen. In deze wereld bevinden zich niet alleen welwillende entiteiten, ook kwaadwillende entiteiten bestaan er en die kunnen het verkeerde met je voor hebben en het verkeerde adviseren. Het is dus belangrijk om heel erg dicht bij jezelf te blijven en te evalueren wat er geadviseerd wordt. Wanneer een persoon ervaring heeft met het horen van geesten kan die een onderscheid maken tussen de kwaadwillende en goedwillende entiteiten.
Soms komen er wel eens (bv) entiteiten eventjes op bezoek en kunnen je dan gedag zeggen en je aandacht vragen door je naam te roepen. Iemand die zijn naam hoort weet dan dat die eventjes bezoek heeft en er iemand kijkje komt nemen.

• Gedachtes horen (telepathie)

Het is zeldzaam, maar sommige mensen kunnen de gedachtes horen van andere mensen. Meestal is dit een dierbare of een naaste waarmee men een persoonlijke band heeft. Je hoort in je hoofd wat een ander denkt, het lijkt misschien alsof je het met je oren hoort, maar het zit echt in je hoofd. De eerste keer zal er afgevraagd worden wat die ander zei, maar die ander zegt niets gezegd te hebben. Voor het opvangen van gedachtes speelt afstand geen rol.

• Innerlijk horen ~~~~ uit je diepste binnenste

Andere mensen horen niet buiten de persoon, maar luisteren in zichzelf. Het verschil met helderwetendheid is in deze de bron van waar het vandaan komt. Bij helderwetendheid krijgt de persoon de informatie binnen vanuit een kosmische bron, terwijl het hier uit een innerlijke bron komt. De persoon gaat in zichzelf, bij het eigen innerlijke te rade hoe iets zit. Het is hierbij van wezenlijk belang dat de persoon zijn of haar eigen innerlijke vrij kan laten spreken zonder beïnvloedingen van de wil en het ego dat de persoon kan hebben.

• Communiceren met bomen

Er zijn mensen die met bomen communiceren. Dit lijkt enigszins op innerlijk horen, maar hier ligt het verschil dat je niet met je binnenste communiceert, maar met een boom buiten jouw. Wanneer je communiceert, maak je contact met het bewustzijn van de boom. Je hoort dan de boom in je hoofd en niet in je oren. Je vertaalt het dan zelf in woorden. Alle bomen hebben een individualiteit, maar tegelijkertijd maken ze deel uit van een collectief bewustzijn. Verschillende bomen hebben verschillende karakters. Behalve met bomen kan men ook met planten spreken.

• Geluidsexpressie

Hierbij hoort de persoon de stem van iemand anders en kan uit deze stem dingen herleiden. Wanneer iemand praat stopt de persoon er onbewust een heleboel emoties en energieën van zichzelf in. Wanneer de persoon bijvoorbeeld verbeelding heeft wordt dit ook meegegeven in de stem van die persoon. Door de stem draagt de persoon zijn verbeelding dan uit. Dit is het geval bij ieder gevoel en iedere karaktertrek. Ook wanneer de persoon liegt kan de andere persoon dit horen in de stem. De energie van het liegen wordt meegedragen in de stem en opgevangen in het oor. Deze energie vertaalt zich dan in het weten dat de andere persoon liegt. Met het luisteren naar de expressie (uiting) in het geluid, kan er meer uit de stem gehaald worden. Je hoort een stem en aan de hand van die stem kun je beschrijven hoe de persoon in elkaar zit.
www.genezendehanden.nu

Geen opmerkingen:

Een reactie posten