Welkom op mijn netvlies.

Translate

maandag 15 november 2010

Gesprek met God...

"Wat heb ik gedaan om aan deze voortdurende worsteling te worden blootgesteld?", is de vraag die het leven van Neale Donald Walsch voorgoed veranderde. Sindsdien is Neale uitgegroeid tot een moderne, spirituele boodschapper. Zijn woorden hebben velen over de hele wereld geraakt en doen dat nog steeds.
Geboren in Milwaukee in de Verenigde Staten, groeide Neale op in een rooms-katholiek gezin. Als klein jongetje had hij al grote interesse in religie en God. Wat niet betekende dat hij God altijd begreep. Met een stukgelopen huwelijk, een ernstig ongeluk en zelfs een jaar leven als dakloze achter de rug had Neale een aantal flinke tegenslagen moeten verwerken.
In februari 1992 werd Neale midden in de nacht wakker. Ontevreden en zelfs boos schreef hij een brief aan God. Geen antwoord verwachtend, hoorde hij een zachte en vriendelijke stem die zijn vraag beantwoordde. Verbijsterd en geïnspireerd tegelijk schreef hij de antwoorden zo snel als hij kon op. Nieuwe vragen volgden en zo begon Neale een heuse dialoog.
Dit eerste "gesprek" duurde een aantal uren. Het was de eerste van een reeks gesprekken. De aantekeningen die Neale maakte tijdens zijn gesprekken groeiden uit tot de Gesprek met God-boekenreeks. Daarnaast verschenen er nog 12 andere boeken van hem.
Sinds de uitgave van 'Een ongewoon gesprek met God' - deel 1 uit de reeks - heeft Neale niet meer stil gezeten. Hij kreeg zoveel respons op zijn werk, dat hij samen met zijn vrouw Nancy een stichting heeft opgezet: de Recreation Foundation - die nu de Conversations with God Foundation heet. Het is een educatieve non-profitorganisatie, opgericht om de wereld te inspireren, te helpen om van geweld naar vrede te gaan, van verwarring naar duidelijkheid en van boosheid naar liefde.
Neale's werk heeft hem over de hele wereld gebracht. Van Macchu Picchu in Peru tot het Rode Plein in Moskou en het Sint Pietersplein in Vaticaanstad. Ook in Nederland is hij geweest. Overal kwam hij mensen tegen die op zoek waren naar een nieuwe manier van leven. Leven in vrede en harmonie. Neale heeft geprobeerd om hen dit te laten ervaren door hen een nieuw beeld van het leven en van God te geven.

Neale Donald Walsch
Neale Donald Walsch


In het verleden hebben we Neale verschillende keren mogen interviewen of verslag mogen doen van een lezing en/of workshop. Hieronder vind je een overzicht van alle artikelen:
Bron:  http://www.gesprekmetgod.nl/overcwg/neale.htm

Geen opmerkingen:

Een reactie posten