Welkom op mijn netvlies.

Translate

dinsdag 1 november 2011

Een nadenkertje

Er was een dode man die door de engelen meegenomen werd naar de hemel. De engelen zeiden tegen hem:"We nemen je mee naar de hemel, maar eerst zullen we je de hel laten zien."
De engelen namen hem mee naar een plek waar een grote schaal lag, zo groot als een meer. De schaal was gevuld met een voedzame stoofpot. Rondom de schaal waren mensen. Uitgemergelde, uitgehongerde armzalige mensen. Deze mensen hadden lepels om daarmee van de stoofpot te eten en de lepels waren lang genoeg om bij de stoofpot te komen(ongeveer 3.5 meter). Het probleem was echter dat, hoewel zij die stoofpot konden scheppen met de lepels, zij die niet naar hun mond konden brengen omdat de lepels te lang waren. Hier waren dus al die lijdende , zielige, klagende, door ondraaglijke kwellingen geplaagde mensen, die steeds maar weer - tevergeefs - probeerden om het voedsel te eten dat in overvloed voor hen stond. Daarna namen de engelen de man mee naar de hemel. Tot zijn verbazing zag hij dezelfde scène!
Daar lag een gigantische op een meer lijkende schaal met dezelfde stoofpot erin,omringd door mensen met 3.5 meter lange lepels.Toch zag het er hier anders uit, al deze mensen lachten,waren gelukkig en zagen er gezond uit!
"Waarom! Wat is het verschil waardoor deze mensen hier gelukkig en goed doorvoed zijn?" vroeg de man aan de engelen.
Zij antwoorden;" Heb je geen ogen om te kijken?"De man keek beter, en zag dat één persoon de stoofpot opschepte en het naar de mond van iemand anders bracht. Dan schepte iemand anders de stoofpot op en voerde dat weer naar een ander.
De engelen lachten en zeiden:"Hier voeden de mensen elkaar. Hier zijn de mensen die de weg van Liefde geleerd hebben."


Geen opmerkingen:

Een reactie posten