Welkom op mijn netvlies.

Translate

zondag 6 november 2011

De Reiki Douche.Een Reiki-douche nemen: 

 

Dit is een heerlijke oefening die je energie-lichaam reinigt en activeert en die je hele lichaam met Reiki laat doorstromen. Hij is geschikt voor alle reiki-graden.


1. Ga lekker zitten, met beide voeten stevig op de grond, of sta ontspannen (met de voeten op heupbreedte, licht gekanteld bekken en zorg dan je knieën niet overstrekt zijn). Sluit je ogen of houd ze ontspannen halfdicht. Laat je ademhaling langzaam en dieper worden, maar forceer niets. Als je helemaal tot rust gekomen bent begin je met het volgende deel van deze oefening.


2. Neem je handen met gestrekte vingers en handpalmen tegen elkaar ter hoogte van je hartchakra. (Dit is de Gassho-positie. Deze houding wordt ook wel de "oosterse groethouding" of "Namaste houding"genoemd.) Blijf even in deze houding en uit de intentie om Reiki te gebruiken om je energielichaam te reinigen en te activeren.


3. Haal je handen rustig uit elkaar (20 tot 30 cm.) en breng ze zo hoog mogelijk boven je hoofd. Het zal niet lang duren of je zult de Reiki beginnen te voelen tussen je handen. Richt je handpalmen dan naar beneden naar je kruin.


Houd je armen nog steeds gestrekt.


4. Visualiseer en richt je intentie op het krijgen van een douche van Reiki-energie door je handen. Laat de Reiki door en langs je fysieke lichaam en je energielichaam stromen. Laat je reinigen door de stroom en laat alle negatieve energie wegstromen. Als je de 2e graad hebt kan je je voorstellen dat het krachtsymbool door je heen stroomt. Noem de mantra daarbij 3 keer.


5. Als je de Reiki helemaal door je heen hebt laten vloeien, beweeg je handen dan boven en langs je gezicht en dan voorlangs je lichaam, naar beneden, met de handpalmen naar je lichaam gericht. Houd ze op 20 tot 30 cm. van je af. Eindig bij de voeten. Keer dan de handpalmen naar de vloer en schud de energie van je handen. Laat de eventuele negatieve energie door je voeten de aarde instromen. De aarde zal deze transformeren en hergebruiken.


6. Herhaal deze oefening een paar keer. Na een keer of drie zal je je gerevitaliseerd en vol energie voelen.


7. Eindig in de Gassho-positie. Voel dankbaarheid voor Reiki. Klap daarna in je handen om weer helemaal in het hier en nu te komen


8. Na deze oefening zal je je vol Reiki voelen en ben je klaar om jezelf of een ander te behandelen.


overgenomen van de website van Reikicentrum Avosthe in Breda 

Bron: http://hfhealing.hyves.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten