Welkom op mijn netvlies.

Translate

zondag 13 november 2011

De papegaai

Er was eens een man die graag luisterde naar een heilige leraar, maar nooit de moeite nam diens lessen in praktijk te brengen.Eens vroeg zijn papegaai, die goed kon spreken, waar hij elke dag naar toe ging.

De man antwoordde dat hij graag het een en ander over God en bevrijding wilde weten en dat hij daarom ging luisteren naar een heilige man. De papegaai vroeg de man uit zijn naam de heilige de volgende vraag te stellen: 'Hoe kan ik bevrijd worden?'
De man legde de vraag voor aan de heilige en deze zeeg onmiddellijk ter aarde, alsof hij plotseling bewusteloos raakte. De omstanders waren erg kwaad op de man, omdat hij zo'n onbehouwen vraag had gesteld en ze vroegen hem meteen te vertrekken. Toen de man thuis kwam, vertelde hij het hele verhaal aan de papegaai.
De volgende morgen vond hij de papegaai, onbeweeglijk in zijn kooi liggen. De man ging ervan uit dat hij dood was en opende de kooi om hem eruit te halen.
De papegaai vloog echter onmiddellijk naar de tak van een boom en zei: 'Ik heb de boodschap van de heilige begrepen en nu ben ik vrij. Het zou goed voor je zijn, als jij ook de aanwijzingen van de heilige zou opvolgen.'Geen opmerkingen:

Een reactie posten