Welkom op mijn netvlies.

Translate

maandag 31 oktober 2011

Wat is voetreflexologie?

Voetreflexologie is een drukpunt-massage, waarbij men er vanuit gaat dat het hele lichaam terug te vinden is in de voeten.
Voetreflexologie werkt regulerend op de gezondheid. De reflexoloog zal zowel de psychische als de fysieke kant van de mens kunnen betrekken bij het genezingsproces.
Net als bij de accupunctuur gaat men er in de voetreflexologie vanuit dat er door het lichaam energiebanen lopen, welke in de voeten eindigen.
De reflexzones in de voeten corresponderen met organen, spieren, zenuwen, botten en weefsel.
Door deze zones te behandelen gaan er impulsen naar de betreffende organen, waardoor blokkades kunnen worden opgeheven en de energie weer vrij kan komen.
Voetreflexologie is voor iedereen.

Hoe ziet een behandeling eruit?

De eerste voetreflexzonemassage is voor iedereen hetzelfde, namelijk het aftasten van de voeten en het kijken naar bijzonderheden op en onder de voeten.
Met als afsluiting een ontspannende massage.
Hoeveel behandelingen iemand nodig heeft is niet precies te zeggen, omdat dit heel persoonlijk is. Wat ook niet mogelijk is, is het stellen van een diagnose.
Pijn of afwijkingen van de huid betekent niet automatisch dat er een slecht functionerend orgaan is op de overeenkomstige reflexzone.
In de eerste plaats is het de bedoeling dat een voetreflexzonemassage vooral ontspannend werkt. Ongeveer 80% van onze klachten wordt veroorzaakt door stress.
Door te ontspannen, zowel lichamelijk als geestelijk kunnen veel klachten verdwijnen. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten