Welkom op mijn netvlies.

Translate

vrijdag 28 oktober 2011

Spelen met energie .

En dan nu het grote moment: we gaan leren de energie echt aan te sturen. Niet alleen stromen van energie veroorzaken, maar echt energie vormen en kneden.Allereerst vraag ik je om de meditatie te doen waarbij je je afsluit, je aardt, en jezelf openstelt voor kosmische energie. Trek dit keer echter niet de wortels in en laat je kruinchakra geopend.

Dit is de toestand waarin een magnetiseur hoort te verkeren tijdens een behandeling met energie. Kom in die toestand terug naar de cursus…

Je gaat nu leren om je aura aan te voelen. Als je dit bij jezelf kan, dan kun je dit ook bij anderen. Erg handig om te weten is waar de energie in de aura aangevuld moet worden, dus de moeite waard om even de tijd hier voor te nemen. Waarschijnlijk zullen de meesten van jullie het direct voelen, omdat jullie al bezig zijn met energie.

Wanneer je je handen ongeveer een meter uit elkaar houdt met de handpalmen naar elkaar toe? en ze langzaam naar elkaar toe beweegt, zul je op een gegeven moment merken dat je een weerstand tussen je handen voelt. Niet als een blok hout, maar dat het lijkt alsof er een ballon zonder omhulsel tussen je handen weerstand biedt. Als je het te pakken hebt, houd het dan even vast en voel het even aan.

Nu is het tijd om de energie tussen je handen te gaan beïnvloeden. Doordat jij je geconcentreerd hebt op die energie tussen jouw handen, heb je controle gekregen over die energie. Laat eens de gedachte gaan dat die kosmische energie die jij binnenkrijgt via de kruinchakra door je schouders heen richting je armen stroomt en dat je deze energie vervolgens via je handen toevoegt aan de energiebal die er ontstaat. Je zult merken dat hij groter wordt. Als je hem groot genoeg vindt, (SKIPPYBAL!) kun je de energiebal boven je hoofd houden en hem dan loslaten. Hij zal dan naar beneden vallen en één worden met jouw energie. Let maar op wat er gebeurt. Je kunt hem natuurlijk ook aan iemand anders cadeau doen.

Als je het leuk vindt, kun je ook eens een kleurtje aan de bal meegeven en die dan eens aanvoelen en kijken wat je bevindingen over die soort energie zijn. WAARSCHUWING: NIET AAN MENSEN GEVEN ALS JE HET EEN KLEUR GEEFT. Althans niet als je niet weet waarom of zonder doel, want kleuren in de aura kunnen heftige effecten hebben. Alleen kosmisch wit licht gebruiken we in het begin. Je kunt natuurlijk wel in plaats van een kleur een keertje liefde in die bal denken. Jouw ziel heeft de automatische functie om door te schakelen naar datgene wat jij oproept, dus slechts de gedachte groen of geel, liefde of plezier, rozenkwarts of bergkristal is genoeg om die energie naar je toe te halen. De rozenkwarts zal je een rustgevende energie geven, terwijl de bergkristal juist voor versterking zal zorgen. Zo heeft elke energie zijn eigen werking. Probeer zelf eens aan te voelen wat je voelt bij de kleuren of waarde die je geeft aan de energie

Voor specifieke energieën anders dan liefde, blijft de waarschuwing: pas op als je het aan iemand geeft. Volg je intuïtie, maar zorg dat je weet waar je mee bezig bent.

Als je dit onder controle hebt, dan kun je doorgaan met de volgende oefening. Deze kost iets meer kracht, dus ga niet te snel over op de volgende. (Minimaal 4 keer 20 minuten gespeeld hebben met de voorgaande oefening is mijn advies.)

Eigenlijk bijna hetzelfde als de vorige oefening, maar dit keer geef je de bal een grotere intensiteit mee. De ballon word niet groter, maar blijft dezelfde grootte (ter grootte van een voetbal), omdat jij met je handen en je gedachten de energie op dezelfde plaats houdt. De energie binnen in de bal wordt zwaarder, het effect van de energie zal ook sterker zijn.

Nog een oefening die je kunt combineren, is om een energiebal op je hand te denken ter grootte van een tennisbal. Gooi hem eens van je ene hand naar je andere hand. Je zult hem voelen neerkomen!

Als je deze oefeningen ook onder controle hebt, dan ga je niet fysiek de energiebal verplaatsen, maar met je gedachtenkracht. Bedenk goed dat de energie nog steeds onder jouw controle is. Het is jouw energie.

Maak een stevige energiebal en leg deze dan voor je op de tafel of op de grond, in ieder geval verder dan een onderarmlengte van je af. Kijk naar de energiebal en probeer met je gedachten de energiebal naar je toe te slepen tot deze zich in jouw aura vermengt. Alleen je eigen gevoel kan je vertellen of het gelukt is, daarom is het belangrijk bij deze oefening dat je geleerd hebt om de energie te voelen als het je aanraakt.

Deze oefening zal voor sommigen lastig zijn, maar dat is niet erg. Dit is slechts een oefening om het energie sturen onder controle te krijgen en te versterken. De vorige oefeningen waren reeds genoeg om deze cursus met goed resultaat te kunnen doorlopen.

Een weekje spelen met energie is wat je te doen staat. Veel plezier ermee en wie weet kun je er nog wat leuke spelletjes mee doen.

bron: http://handsforhealing.nl/


Geen opmerkingen:

Een reactie posten