Welkom op mijn netvlies.

Translate

maandag 31 oktober 2011

Het is niet ...

Het is niet Gods opdracht de omstandigheden of voorwaarden van jouw leven te scheppen of te vernietigen.

Geen enkel gebed ? en een gebed is niet meer dan een uitgesproken verklaring van wat zo is ? wordt niet verhoord. Ieder gebed ? iedere gedachte, iedere verklaring, ieder gevoel ? is creatief. Tot de hoogte waarop het hartgrondig als waarheid wordt beschouwd, zal het zichtbaar worden gemaakt in jouw werkelijkheid.
Wanneer er wordt gezegd dat een gebed niet verhoord is, is in werkelijkheid de meest hartgrondig beleden gedachte werkzaam geworden. Maar wat je moet weten ? en hier zit het geheim ? is dat altijd de gedachte achter de gedachte de overheersende gedachte is. Je zou het ook de ondersteunende gedachte kunnen noemen.
Als je dus bedelt en smeekt, lijkt de kans kleiner dat je zult ervaren wat je denkt te kiezen, aangezien de ondersteunende gedachte achter elke smeekbede is dat je nu niet bezit, wat je verlangt. Die ondersteunende gedachte wordt dan jouw werkelijkheid.
De enige ondersteunende gedachte die deze gedachte teniet kan doen, is de in geloof aanvaarde gedachte dat God alles zal geven waarnaar gevraagd wordt, zonder mankeren. Sommige mensen bezitten zo?n geloof, maar het zijn er maar weinig.

=========================
Uit: Een ongewoon gesprek met God

Geen opmerkingen:

Een reactie posten