Welkom op mijn netvlies.

Translate

maandag 31 oktober 2011

Engelen en HSP.

Hoog sensitieve personen (HSP’s) zijn vaak gevoelig voor de subtiele energieën om hen heen. Juist daarom kan het werken met engelen voor HSP’s bijzonder helend zijn. Engelen bestaan immers uit subtiele energieën en contact met engelen kan je openen voor de zuivere energie en schoonheid van hogere sferen.

Over HSP

Het begrip HSP is bedacht en onderzocht door Elaine Aaron. Hooggevoeligheid komt volgens haar onderzoek onder 15-20% van de bevolking voor, zowel bij mannen als vrouwen. Deze mensen hebben een aanzienlijk gevoeliger zenuwstelsel, waardoor dagelijkse prikkels moeilijker verwerkt kunnen worden en belastende gevolgen kunnen hebben.

Hieronder volgt een opsomming van eigenschappen van hoogsensitieve mensen.

Een gedetailleerdere, subtielere en intensere waarneming.
Gevoeligheid voor prikkels van buitenaf.
Moeite hebben met het verwerken van indrukken.
Een rijke innerlijke belevingswereld. (veel dagdromen, fantaseren en overwegen)
Een brede belangstelling en mogelijkheid zaken zeer snel te leren.
Een voorliefde voor echte gesprekken met diepgang.
Het aanvoelen van stemmingen en sferen, het gevoel wordt vaak bepaald door hoe anderen zich voelen.
Een sterke intuïtie.
Geroerd worden door natuur, kunst en muziek.
Vermijding van harde prikkels, zoals gewelddadige films.
Intensere ervaring van de eigen emoties en die van anderen.
Moeite met planning en het verkrijgen van structuur.
Verlegenheid. (al is dit lang niet voor iedere HSP het geval)
Vaak plichtsgetrouwheid en perfectionistisme.
Opmerkzaamheid van kleine nuanceverschillen in kleuren, kleding of sfeer.
Minder goed functioneren als ze geobserveerd worden.
Zorgzaam zijn en moeite hebben om grenzen aan te geven.
Gevoeliger voor stress, spanning en fysieke klachten zoals hoofdpijn, allergieën, maag/darmklachten, chronische vermoeidheid enz.
Groter risico op stemmingswisselingen, depressiviteit, angsten en verslavingen.
Moeite gevoelens van zichzelf en anderen van elkaar te kunnen onderscheiden.


Omdat HSP-ers een sterk ontwikkelde intuïtie hebben, kunnen ze zich goed inleven in een ander. Ook hebben ze vaak een goed beeld van oorzaak en gevolg. Dit houdt in dat ze een gebeurtenis vaak al kunnen voorzien (ze weten vaak precies wat er gaat gebeuren).

Van klacht naar kracht

Voor veel hoogsensitieve personen, is de hoogsensitiviteit vooral moeilijk. Het is bijvoorbeeld flink lastig als je de gevoelens en klachten van ander oppakt, er zelf een onprettig gevoel van krijgt en dit vervolgens niet kwijt raakt. Ook het uitgeput raken door gevoeligheid voor externe prikkels kan erg vervelend zijn.

Wanneer deze klachten op de voorgrond staan, is er mogelijk weinig zicht op de mooie kwaliteiten die bij hoogsensitiviteit horen, zoals het intens kunnen genieten van schoonheid, een diepe empathie hebben voor de mensen om je heen en een rijke innerlijke belevingwereld die kan worden ingezet bij creatieve uitingsvormen.

Door te werken met de subtiele energie van de engelen, kan er meer ruimte komen om juist de positieve kwaliteiten van hooggevoeligheid te zien en gebruiken in je leven. Engelenvisualisaties kunnen je helpen om te gaan met overprikkeling en deze tegen te gaan. Zo nemen de klachten af en kan er ruimte komen voor de positieve beleving van HSP zijn.

Engelen oefeningen voor HSP-ers

Oefeningen om jezelf te beschermen

De Blauwe Mantel van Michael
Aartsengel Michael is de engel die beschermt, moed geeft en helpt te kiezen voor licht over donker. Je kunt Aartsengel Michael vragen zijn diepblauwe mantel van bescherming om je heen te leggen. Stel je vervolgens voor hoe deze mantel om je schouders wordt gelegd en door de engelen van Michael wordt dicht geritst van onder je voeten tot aan je kin. Stel je dan voor hoe zij liefdevol de capuchon over je hoofd heen plaatsen en hoe deze je derde oog beschermt. Dank Aartsengel Michael voor zijn hulp.
Je kunt dit iedere ochtend doen na het ontwaken en iedere avond voor het slapen gaan. Weet je dat je overdag naar een plek gaat waar je meer kans loopt op overprikkeling, zoals een druk winkelcentrum of een ziekenhuis, herhaal de oefening dan waar nodig.

Een cocon van Licht
Je kunt je ook voorstellen hoe de engelen van Licht je omgeven. Als grote, lichtende vleugels die om je heen worden geslagen en vervolgens worden omgevormd tot een heerlijke, beschermende cocon van Licht. Wit reflecterend licht kan je goed beschermen, alsook een blauwe cocon. Wil je vooral helende energie ter bescherming, zie dan een smaragdgroene cocon voor je. Roze is een liefdevolle kleur die zachtheid brengt en goud is een uitstekende bescherming die je energie krachtig houdt.

Oefeningen om overtollige energie af te voeren

Deze oefeningen zijn goed om te gebruiken wanneer je merkt dat je overprikkeld bent en gevoelens en sferen hebt opgepakt die je moeilijk weer kwijt raakt.

Een Lichtdouche
Vraag de engelen om een douche van Licht. Stel je voor hoe je overgoten wordt door een heerlijke straal van goud licht. Veel mensen met HSP vinden het prettig de indrukken van de dag van zich af te spoelen onder de douche. Deze visualisatie is daar heel goed mee te combineren. Terwijl het water je lichaam ontspant en de spanning van je afspoelt, kun je je voorstellen hoe de engelen een douche van Lht over je uitstralen om je gemoed te verlichten en subtiele energieen van je af te spoelen.

Koorden snijden
Vanuit de leer van de chakra’s en subtiele lichamen wordt er aangegeven dat mensen continu energiekoorden met elkaar vormen. Deze koorden worden gelegd tussen de verschillende chakra’s. Hooggevoelige mensen kunnen door deze koorden energie verliezen aan de ander. En hoewel dat heel liefdevol lijkt, is niemand daarbij gebaad. Ieder mens mag leren de energie uit de eigen bron te halen en daarvoor niet afhankelijk te zijn van de ander.
Aartsengel Michael helpt graag deze (vaak karmische) banden door te snijden. Het doorsnijden van deze banden, betekent overigens niet dat je die persoon uit je leven wegstuurt.
Ga rustig zitten. Zet je voeten stevig op de vloer. Stel je voor dat er onder je voetzolen prachtige gesloten lotusbloemen zitten. Open deze bloemen om contact te maken met de aarde. Stel je voor hoe er helende energie vanuit de aarde via je voeten je lichaam binnenkomt. Laat deze energie je voeten, enkels, onderbenen, knieen en bovenbenen vullen. Stel je voor dat er vanuit je stuitje een wortel naar de aarde loopt waarop je energie los kunt laten. Alle zware energie mag gaan. De aarde weet hoe ze deze weer vruchtbaar kan maken en gebruiken voor het grote geheel. Wanneer je merkt dat alle negatieve energie en spanning uit je lichaam weg zijn, kun je de helende energie van de aarde naar je hart laten gaan. Stel je nu voor hoe er op je kruin een grote lotusbloem ligt. Ook deze opent zich en je voelt de energie van de engelen door je kruin naar binnen stromen, door je hoofd, naar je keel, je schouders, armen, handen en borstgebied. Laat de energie in je hart samen komen met de helende energie uit de aarde. Blijf een poosje zo ademen in de wetenschap dat je geheeld wordt door de aarde en de kosmos. Vraag nu Aartsengel Michael alle koorden door te snijden die jou energie kosten. Geef de koorden met liefde terug aan de mensen van wie ze zijn. Je kunt deze meditatie afsluiten door jezelf te omhullen met de Diepblauwe Mantel van Michael of door een cocon van licht om jezelf te visualiseren. Dank aartsengel Michael voor zijn hulp.

Kosmische stofzuiger
Je kunt voor je gaat slapen (of op een ander moment van de dag) jezelf in diepe ontspanning brengen. Merk op waar er spanning is in je lijf. Welke gevoelens heb je mogelijk opgepakt? Voel ze en wees je even bewust van deze gevoelens. Vraag nu Aarstengel Michael alle spanningen en negatieve energie bij je weg te stofzuigen. Zie voor je hoe Michael, een prachtige, grote, blauwe engel, aan je zijde verschijnt met een buis van Licht. Deze buis van Licht zuigt vervolgens alle negativiteit uit je aura en lichaam weg. Daarna vullen deze gebieden zich met prachtig Licht. Dank aartsengel Michael voor zijn hulp...
Bron: http://hspsameneen.hyves.nl/



Geen opmerkingen:

Een reactie posten