Welkom op mijn netvlies.

Translate

vrijdag 1 april 2016

Schrijfsels voor jou. ♥

Iedere keer als je de trap op en weer neer loopt, thuis of je verblijfplaats, op je werk, richt dan je volledige aandacht op elke stap, elke beweging, zelfs je ademhaling (voel de luchtstroom je lichaam binnenvloeien, en weer uit je lichaam gaan). Ben (daardoor) volledig aanwezig in het hier en Nu.


Wanneer je naar een ander kijkt en je voelt een diepe liefde. Wanneer je de schoonheid van de natuur in je opneemt en je reageert hevig, Sluit je ogen dan even voor een moment. En voel de essentie van die liefde of die schoonheid in jou,
Onafscheidbaar van wie jij in essentie bent, Jouw ware natuur, jouw ware zelf.


Je ervaart geen tijd, je ervaart enkel en alleen het NU, altijd.


Kijk of je jezelf kunt betrappen op klagen, of het nu in spraak of in denken is, over een situatie waar je jezelf in bevindt, wat andere mensen doen of zeggen, je directe omgeving, je levenssituatie, zelfs het weer. Klagen is altijd het niet accepteren van wat is.


Wanneer je naar een gedachte luistert, ben je niet alleen in contact met de gedachte maar ook met jezelf als de getuige, de waarnemer, van de gedachte. Een nieuwe dimensie van bewustzijn doet dan zijn intrede.


Elke keer als je merkt dat enige vorm van negativiteit in je opkomt of opgekomen is, kijk er niet naar alsof je faalt of gefaald hebt, maar als een betekenisvol signaal dat je verteld: Wordt wakker, kom uit je gedachten. Ben aanwezig, hier en Nu.


Het maakt niet uit hoe je lichaam er van buiten af uitziet, achter die uiterlijke vorm gaat een intens levend energieveld schuil. Als je (nog) niet bekend bent met het je bewust zijn van je "innerlijke lichaam", sluit dan nu je ogen eens even voor een moment en schenk al je aandacht aan je handen (denk aan niets anders, focus je volledig op je handen) en voel de tintelingen en sensaties, het leven in je handen. Het je bewust zijn van je innerlijke lichaam verankerd je in het hier en nu; het is een doorgang, weg uit de gevangenis van het Ego.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten