Welkom op mijn netvlies.

Translate

vrijdag 6 mei 2016

Angst...

Om werkelijk te weten wat angst is, moet je de moed verzamelen angst te ontmoeten. Om dit te doen, hoef je alleen maar te gaan zitten en stil te zijn. In stilte borrelt angst naar de oppervlakte van je bewustzijn in de vorm van gedachten. Deze gedachten zijn schreeuwerig, donker en zwaar. Angst houdt niet van stilte, omdat stilte angst wel eens Thuis zou kunnen brengen en hier is angst bang voor.

Angst treedt op wanneer de staat van Eenheid verlaten wordt. Onwetendheid is de oorzaak van de denkbeeldige scheiding tussen het bedachte individu en het alomvattende Bewustzijn. Angst is het logische gevolg. Met andere woorden: angst treedt op wanneer jij niet je Zelf dénkt te zijn.

Aan theorie heb je niet zo veel, aan ervaring des te meer. Sluit jezelf niet af voor angst. Zeg nu niet tegen jezelf: “ik mag geen angst meer voelen, want het is toch allemaal nep.” Dan houd je jezelf voor de gek, want voor jou is angst nog heel reëel. Sta jezelf toe bang te zijn. Verstop je niet, want openheid kan niet geraakt worden. Heet angst welkom als ze zich aandient; voel haar in je wezen. Wees aanwezig. Ontspannen en volledig aanwezig. Angst is een boodschapper uit het verleden die je vraagt haar de weg naar Huis te wijzen. Wel nu, doe dat. In het licht van je Aanwezigheid zal blijken dat ze nooit is geweest.

Onwetendheid is de bron van alle ziekte. Zijn eerstgeborene, angst, regeert over ons collectieve bewustzijn. Het is tijd het heft weer in eigen hand te nemen. Loop daarom niet weg van moeilijke situaties, want dat is toegeven aan angst. Loop niet weg voor uitdagingen, omdat angst je influistert dat je iets niet kunt. Verschuil jezelf niet langer voor het leven. Stop met het opwerpen van zandzakken om je omgeving van je weg te houden.

Treed elke situatie met een opgeheven hoofd tegemoet. Uiteraard mag je spanning voelen, je mag zelfs denken dat je bang bént, maar loop niet weg. Die tijd is voorbij, je bent al genoeg weggelopen voor alles en iedereen. Het meeste nog voor je Zelf. Je hebt jezelf Geluk ontzegd door te geloven wat anderen je vertelden. Hun beperkingen heb je overgenomen. Angst is je aangepraat door de collectieve onwetendheid die scepter zwaait over een duister rijk. Je hebt jezelf schichtig gemaakt door je schichtige leermeesters te geloven. Wees dankbaar. Nu weet je wat je niet bent en nimmer meer wilt zijn, want de tijd van je Verlossing is hier, geopenbaard in dit moment.

Ik ben terug van nooit weg geweest om tot je te spreken. Ik woon in je hart, daar waar angst niet bestaat. Ik nodig je uit binnen te komen en een kijkje te nemen in de wonderbaarlijke wereld van je Zelf. Laat angst, laat haar zijn. 

Wees. Dat is het enige wat nodig is. Dat is het enige dat ís en ook al zou je willen, je kunt daar niet omheen. Je kunt daar onmogelijk tegen vechten. Je kunt niet vechten en toch voer je al zo lang een strijd. Een strijd met iets wat zijn bestaansgrond vindt in jouw kijk op de wereld, in jouw kijk op jezelf. Het zelfbeeld dat je geschapen hebt, is niet in overeenstemming met de realiteit. Alles wat berust op een concept is niet echt. Nee, alleen Jij bent dat. In Jou verschijnt de droom, het goddelijke spel van het aardse bestaan. In Jou ontwaakt de wereld, elke ochtend weer. Het is tijd dat de dromer ontwaakt in de onveranderlijke en onbewogen Jij die je bent.

Dit hoofdstuk bevat de grootste uitdaging van alle: angst tot Zijn brengen. Dit is in feite de enige stap die gemaakt dient te worden. Ik ga je niet vertellen dat je in een oogwenk voor eens en voor altijd van je angst af zult zijn. Verlossing is er binnen een oogwenk, want verlossing is niet van de tijd. Zolang jij in de wereld denkt te zijn, vraag ik je je denken, je voelen, je handelen, je doen en je laten te onderzoeken. Onderzoek de bron van alles en je zult zien dat je altijd uitkomt bij het Naamloze, daar waar alles uit ontspringt.

Het lichaam dat jij denkt te zijn is of dienaar van angst of van Liefde. Zo lang het ego de scepter zwaait, regeert angst. Angst weet niet anders dan dat ze angst is. Zij is verdwaald. Help haar door te Zijn. Dit is het enige wat je te doen staat. Beter gezegd, jou staat niets te doen, jou wordt enkel gevraagd jezelf te ont-doen. 

Wanneer Liefde jou overspoelt, wast ze angst weg. Angst zal proberen je te weerhouden van overgave aan Liefde, uit angst uiteraard. Angst vertrouwt niets of niemand. Zo heeft ze al die tijd kunnen overleven, in haar afgescheiden, donkere, kille kamer. Geloof in de dood houdt haar in stand. Angst is verslaafd aan pijn, verdriet en ellende. Zij en haar kroost nestelen in jou. Angst is de voedingsbodem van elke negatieve emotie. Zoek haar op, kijk haar aan en wees stil. Muisstil. Voel nu dat wonderen de wereld niet uit zijn. Aanschouw het wonder der genezing. Jij bent het medicijn, het enige medicijn…..Er is niets om bang voor te zijn.

Oefening:
21284.png  
Zoek de stilte. Wees aanwezig bij elke vorm van angst die zich aandient, hoe subtiel ook. Angst is verzet tegen de huidige situatie. Let zelfs op de gedachte die zich opdringt en die je vertelt dat je anders moet gaan zitten. Neem waar wat er gebeurt als je dat niet doet. Wie protesteert? Volg de vorm waarin angst tot uitdrukking komt terug naar haar bron. Doorzie nu ook de bron, vol mededogen, vol begrip, vol liefde. Geef angst terug aan Liefde. Vecht niet, verzet je niet. Wees alleen aanwezig, de kracht van Totale Aanwezigheid doet de rest. Doe niets, wees!

Uit het boek:  
Uit 't Hart: Mario Borzic

Noot van Happy_dancing_queen:

Een goede vriend vertelde me ooit over angst:
Angst is een illusie, het bestaat niet. Het is iets dat jij aanmaakt in je gedachte. 
Er ging ineens en nieuwe wereld voor me open door die bepaalde zinnetjes. Ik dacht, oei, hij heeft gelijk. Die goede vriend was Pascal Delay. Ik ben hem nog steeds dankbaar. Een zin kan gewoon je leven veranderen.

  
Geen opmerkingen:

Een reactie posten