Welkom op mijn netvlies.

Translate

maandag 13 mei 2013

Uit: Een ongewoon gesprek met God

Benijd succes niet en beklaag mislukking niet, want je weet niet wat succes of mislukking binnen het bestek van de ziel betekent.

Elke ziel is een meester, al herinneren sommigen niet hun afkomst of erfgoed. Toch schept iedere ziel de situatie en omstandigheden voor haar eigen hoogste bestemming en haar eigen, meest directe herinnering voor elk moment in het nu.
Oordeel daarom niet over de weg van het karma zoals die door anderen wordt gevolgd. Benijd succes niet en beklaag mislukking niet, want je weet niet wat succes of mislukking binnen het bestek van de ziel betekent.Noem iets niet een ramp of een vreugdevolle gebeurtenis, totdat je hebt besloten of kunt getuigen hoe het wordt gebruikt. Want is één dode een ramp als de levens van duizenden worden gered? En is iemands leven wel een vreugdevolle gebeurtenis als hij enkel verdriet heeft gekend? En zelfs hierover moet je niet oordelen, maar altijd je eigen inzicht voor je houden en dat van anderen respecteren.
Dit betekent niet dat je een roep om hulp moet negeren, noch de aandrang van je eigen ziel om aan de verandering van een of andere omstandigheid of voorwaarde te werken. Het komt erop neer etiketten en oordelen te vermijden terwijl je wat ook doet. Want iedere omstandigheid is een geschenk en in iedere ervaring schuilt een verborgen schat.

===================================


Uit: Een ongewoon gesprek met GodGeen opmerkingen:

Een reactie posten