Welkom op mijn netvlies.

Translate

woensdag 2 november 2016

Tesla toont dak gemaakt uit zonnepanelen.Tesla, de Amerikaanse fabrikant van elektrische wagens, heeft vrijdag zijn nieuw product voorgesteld: zonnepanelen als dak, gemaakt uit kwartsglas.
"De opwarming van de aarde is een serieuze crisis, en we moeten iets doen", verklaarde Tesla-topman Elon Musk bij de voorstelling van het zonnepaneeldak. "Zonnepanelen moeten mooier en aantrekkelijker gemaakt worden, net als elektrische wagens". Musk wees erop dat de eerste elektrische auto's op een golfkarretje leken, terwijl heel wat Tesla's nu gekocht worden door de elite in Hollywood en Silicon Valley. "Hetzelfde moet gebeuren met zonnepanelen".
Het nieuwe product, dat samen met SolarCity werd gemaakt, ziet er in elk geval aantrekkelijk uit. De zonnepanelen zijn volledig geïntegreerd in de dakstructuur en dus amper zichtbaar. Over de prijs bestaat nog onduidelijkheid.
De eerste panelen zouden al in de loop van volgend beschikbaar worden. Tesla mikt op een marktaandeel van zo'n 5 procent.
Musk stelde vrijdag ook een nieuwe versie van de Powerwall-batterij voor, waarmee zonne-energie in huis kan opgeslagen worden.
Drieluik
Tesla ziet een drieluik voor zich waarmee we ultiem gebruik kunnen maken van zon. 'De zon levert binnen een uur genoeg energie om onze hele planeet te voorzien. Je huis kan dit gratis opvangen door zonnepanelen in het dak, waar het in elektriciteit omgezet kan worden en opgeslagen kan worden in de Powerwall batterij.' Daar vandaan kan je de auto opladen of simpelweg het licht in huis aan doen.

 Bron: http://datanews.knack.be

Geen opmerkingen:

Een reactie posten