Welkom op mijn netvlies.

Translate

woensdag 6 juli 2016

Mijn hoofd was aan het stormen en was even aan het denken...

Mensen zouden toch terug moeten leren wat back to basic is. We zijn zo wat onze natuur verloren vind ik zelf. Alles gaat automatisch. Een mens hoort menselijk te zijn. Onze oerkracht moet terug komen. Je kan er mee lachen wat ik schrijf. Maar het is toch zo.

Eigenlijk de dingen die de schepping heeft gemaakt, daar is niks fout mee. De dingen die wij gemaakt hebben, bijvoorbeeld auto's, pc, gsm... Is niet door de schepping gemaakt maar door de mens, nog niet eens door dieren. En omdat we het zo gebruiken, denken we te voelen dat we het niet kunnen missen.

Dat is net hetzelfde als eten. De schepping heeft gezorgd voor genoeg voor iedereen. Maar alles draait om geld. Ook zoiets onnatuurlijk. Geld en hebzucht, macht. Wat wil zeggen dat de mens niet wil delen, terwijl er genoeg is. Daar heeft de schepping rekening mee gehouden. We zouden moeten delen.

En al die daklozen? Denk maar goed dat de schepping dit niet heeft bedacht. Dat zijn dingen die mensen veroorzaken. Wij mensen moeten veranderen. Aan de natuur is niks mis mee, maar wij maken door slechte gewoontes onze natuur stuk. En onbewust maken we onszelf, de mens ook stuk en dat niet alleen. Enkel de mens maakt moeder aarde stuk. Geen enkel dier doet dit. Enkel de mens. En al die overstromingen enzo. Tja, ik zou ook protesteren als ik de aarde was.

Het is zo gemakkelijk om verwent te leven, op de automatische piloot met al die machines en andere dingen waardoor we zijn vergeten hoe het eigenlijk zou moeten zijn.
Fabrieken en dampende auto’s, is niet door de natuur bedacht. Maar door de mens. Mensen die in de jungle wonen zullen beter hun plan trekken dan wij als er iets gebeurd. Die zijn ook gewoon te overleven en zijn sterker. Ze hebben nog die oerkracht van vroeger in hun behouden. Ze werken meer in groep. Komen voor elkaar op met heel hun hart.
Wij houden onze samenwerking meer en meer via facebook en dergelijke. Sociaal media…
 
Oog in oog communicatie is belangrijk om elkaar te begrijpen. Want veel dingen kan je dubbelzinnig opnemen bij sociaal media. Je ziet nog dikwijls niet eens de lichaamstaal. Het beste gesprek is oog in oog. En dat is ook het eerlijkste. Zonder rond de pot te draaien.
Veel mensen zijn ook een kopie. Niet hun ware zelf, dat is zonde. Omgevormd door andere. Mee loperij. Dat is jammer. Want iedereen is anders en uniek. Er zijn al andere genoeg. Wees jezelf. En iedereen is mooi. Iedereen is kunst. Voor mij bestaan er geen grenzen en is iedereen gelijk. 

We hebben allemaal een hart en zijn van vlees en bloed. We zijn 1 familie. En ja, iedereen heeft zijn cultuur. Maar wat zouden we zonder. We kunnen van elkaar leren. Dus mensen met racisme zijn fout. Dan moet je ook maar niet reizen. Wees daarom ervan bewust dat iedereen gelijk is en van ieder mens die uniek is, die mooi is en anders is, valt er iets te leren. Wees gewoon goed voor elkaar. Laat een Turks meisje lopen met een doekje op haar hoofd. Ze doen je daar geen pijn mee. Laat iedereen in zijn eigen waarde. Respecteer iedereen. Werk samen voor iedereen en wees goed voor elkaar. Gebruik je hart, leer terug werken met je hart en dan zal de wereld al een stuk beter zijn. 

We moeten starten met ons zelf. Ons hart meer open zetten voor anderen, maar ook voor jezelf. Geluk en liefde start in je zelf. Het is de grootste kracht die je bezit. Wees goed voor alles. Wat je geeft is wat je krijgt. Zo wel voor mens, dier en natuur.

Warme groet Els ♥


Geen opmerkingen:

Een reactie posten