Welkom op mijn netvlies.

Translate

maandag 15 april 2013

Geld: een virtuele illusie...Geld is pas wat waard als je het uitgeeft. Deze diepzinnige cartoon van Fokke & Sukke illustreert dit heel duidelijk. Geld is de virtuele illusie die we zelf in onze wereld hebben gebracht.

Geld werd ooit uitgevonden als efficiënt ruilmiddel tussen mensen, zodat de economie kon groeien en de handel in diensten, goederen en hulp versimpelde. Helaas is het geld van ‘een middel’ verworden tot ‘doel’ van velen in onze wereld, met alle gevolgen van dien.

-President Woodrow Wilson zegt - :


“Ik ben een hoogst ongelukkig mens, want onbedoeld heb ik mijn land geruïneerd. Een grote industriële natie is afhankelijk van haar geldsysteem; ons systeem is gecentreerd. Daarom is de groei van onze natie en al haar activiteiten nu in de handen van een paar mannen.
Wij zijn daardoor tot een van de slechts geleide landen verworden, tot een van de meest gedomineerde en gecontroleerde overheden in deze beschaafde wereld. Er wordt niet langer meer geregeerd vanuit Vrije Meningsuiting, we worden niet meer geregeerd door overtuigingen en de stem van de meerderheid. We worden geregeerd door de meningen en de dwang van een kleine groep mensen.”

Geen opmerkingen:

Een reactie posten