Welkom op mijn netvlies.

Translate

maandag 13 december 2010

Osho leegmaken.

Jezelf leegmaken geeft individualiteit, meer en meer individualiteit. Jezelf leegmaken betekent jezelf leeg maken van alles binnen het ego besloten ligt.
Het ego is een farce, het ego is schijn, het ego is dat wat je door de maatschappij wordt gegeven. Het ego wordt je van buitenaf opgelegd, ze is een masker. Individualiteit is je ware wezen. Individualiteit is dat wat je meebrengt in de wereld, individualiteit is een geschenk van het bestaan.
Het ego is afschuwelijk, omdat ze schijn is. En hoe meer ego je hebt, zoveel te minder mogelijkheid is er voor de groei van de individualiteit. Het ego gaat je hele leefruimte bezetten. Ze is als een kankerachtige groei. Ze blijft maar toenemen, ze bezit je totaal. Ze laat geen ruimte voor individualiteit om zelfs maar een eigen hoekje te hebben. Het ego moet verdwijnen opdat de individualiteit kan bestaan.

Individualiteit is een niet-egoistisch verschijnsel; ze is zuiver zijn, ze heeft geen ' ik'  in zich. Het ego is niets anders dan ik. Ze heeft geen zijn in zich. Het ego is aanvallend, gewelddadig, overheersend, politiek. Individualiteit is kalm, liefdevol, mededogend.
Jezelf leegmaken betekent leegmaken van alle inhoud - net zoals je een kamer leegmaakt van alle rotzooi die zich daar door de jaren heen verzameld heeft. Wanneer je de kamer hebt ontdaan hiervan heb je de kamer niet vernietigd, helemaal niet, je hebt haar meer ruimtelijkheid gegeven, meer ruimte. Als alle rotzooi weg is doet de kamer zich meer gelden, dan is het de kamer.
Individualiteit geeft je meesterschap; ze maakt je heel authentiek, geaard, geworteld. Ze verschaft je essentie; je bent niet langer dromerij. Ze verschaft je degelijkheid, ze verschaft je helderheid, doorzichtigheid, visie. Ze maakt je bewust van de schoonheid van het bestaan, ze maakt je bewust van de schoonheid van alles.


Osho


Bron: http://het-weten-in-je-hart.clubs.nl/nieuws/detail/1518937_osho-leegmaken

Geen opmerkingen:

Een reactie posten