Welkom op mijn netvlies.

Translate

maandag 19 september 2016

RECEPT: NICECREAM

Nicecream is bijzonder vanwege haar samenstelling. Het ijs wordt namelijk niet gemaakt op basis van room, maar heeft als hoofdingrediënt banaan. Het buikjes-creërende ingrediënt is dus helemaal achterwege gelaten. Yippie! En hey, ik liet het jullie misschien wel even denken, maar de naam nicecream komt niet van nice. De naam stamt af van het hoofdingrediënt, banaan: banana, nana, nana icecream, nicecream! Easy as that 😉
Ik maakte een variant met aardbeien, maar natuurlijk kun je nicecream helemaal maken zoals jij het lekker vindt. Denk bijvoorbeeld aan mango-, chocolade- (met raw cacao poeder) of misschien wel Snickers ijs (met raw cacao- en pb poeder). Het kan allemaal! Het enige wat je nodig hebt zijn een paar rijpe bananen, een vriezer, een staafmixer of keukenmachine en jouw favoriete ingrediënt.
Wat heb je nodig? (2 porties)
– 3 rijpe bananen
– 225 gram aardbeien (bijvoorbeeld: doosjevol van Appie)
– Scheutje water of soja melk
Hoe maak je strawberry-nana-nicecream?
– Pel de bananen, snijd ze in plakjes en vries ze in (voor minimaal 5 uur).
– Haal de bananen weer uit de vriezer vlak voor je ze gaat maken.
– Was de aardbeien.
– Mix de bevroren plakjes banaan met een staafmixer of keukenmachine.
– Voeg een scheutje water of soja melk toe om het mengsel iets meer creamy te maken.
– Voeg tenslotte ook de aardbeien toe aan het mengsel.
– Is het mengsel lekker creamy geworden? Schep het in een bakje en genieten maar!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen