Welkom op mijn netvlies.

Translate

donderdag 4 augustus 2016

Uit het boek: Derde gesprek met God. Geschreven door: "Neale Donald Walsch."

Goede samenvatting van wat er te lezen valt in de drie boeken.
"Weet dan dat er drie wijsheden zijn die als een rode draad door heel deze dialoog lopen, te weten:

Wij zijn allen één
Er is niets dat we moeten doen

Als jullie zouden beslissen dat 'we allemaal één zijn', dan zouden jullie elkaar niet meer behandelen op een manier zoals jullie dat nu doen.
Als jullie zouden beslissen dat 'er genoeg is', dan zouden jullie alles met iedereen delen.
Als jullie zouden beslissen dat 'er niets is dat we moeten doen', dan zouden jullie ophouden om 'het doen' te gebruiken om jullie problemen op te lossen. Jullie zouden je dan eerder bewegen in de richting van - en komen uit - een staat van existentie die ervoor zorgt dat jullie ervaring van die 'problemen' verdwijnt, waardoor de voorwaarden zichzelf dus oplossen.
Misschien is dat de belangrijkste waarheid die jullie in dit stadium van jullie evolutie moeten begrijpen... Onthoud het volgende altijd en maak er jullie mantra van:
Er is niets wat ik moet hebben, er is niets wat ik moet doen en er is niets wat ik moet zijn, behalve precies wat ik nu ben.
Dat houdt in dat 'hebben' en 'doen' uit jullie leven zal worden geëlimineerd. Het betekent dat wat jullie ervaren als wat jullie hebben en doen, ontspruit uit jullie wezen; en niet dat het jullie er naartoe leidt.
Als je van 'vreugde' komt, dan doe je bepaalde dingen omdat je blij bent; dit in tegenstelling tot de oude benadering die stelde dat je dingen deed waarvan je hoopte dat ze je blij zouden maken.
Als je van 'wijsheid' komt, dan doe je bepaalde dingen omdat je wijs bent, niet omdat je probeert wijsheid te verkrijgen.
Als je van 'liefde' komt, dan doe je bepaalde dingen omdat je liefde bent, niet omdat je liefde wilt hebben.
Alles verandert; alles wordt anders als je van 'zijn' komt in plaats van proberen te 'zijn'. Je kunt de weg naar 'zijn' niet even 'doen'. Of je nu probeert 'blij', 'wijs', of 'liefde' te zijn - of probeert God te zijn - je kunt het niet 'bereiken' door het te doen. En toch is het waar dat jullie fantastische dingen zullen doen als jullie het hebben 'bereikt'.
Dat is de goddelijke dichotomie. De manier om 'er te komen' is door er 'te zijn'. Je hoeft alleen maar te zijn waar je wilt komen! Zo eenvoudig is het. Er is niets wat je moet doen. Wil je blij zijn? Wees dan blij. Wil je wijs zijn? Wees dan wijs. Wil je liefde zijn? Wees dan liefde
Dat is Wie jullie zijn.
Jullie zijn mijn Geliefden."


Geen opmerkingen:

Een reactie posten