Welkom op mijn netvlies.

Translate

woensdag 3 mei 2017

7 redenen waarom je oma geen last had van voedsel allergieën en jij wel.

Hadden je grootouders een voedselallergie? Wedden van niet!

 1. Ze aten echt voedsel.
Voedsel kwam rechtstreeks van de boerderij of de lokale markt.
Bewaarmiddelen, kleurstoffen waren in de jaren 1900 nog niet in gebruik.
Voedsel was nog onbewerkt, hun voeding bevatte nog alle nodige nutriënten.

 2. Ze gingen niet op dieet en legden hun metabolisme geen extreme beperkingen op.
Er werden nog geen calorieën geteld, vetten en koolhydraten geschrapt.
Er was nog geen marketing die hen van alles kon wijsmaken.
Ze hadden een gezond metabolisme omdat ze aten als hun lichaam ernaar vroeg.

3. Ze bereidden zelf hun eten thuis.
Bereide schotels en uit eten gaan was geen optie; daar kon hun gezondheid alleen maar goed bij varen.

4. Ze aten geen genetisch gemanipuleerd voedsel, conserveermiddelen en kleurstoffen.
Voedsel werd nog niet bewerkt met antibiotica, hormonen en additieven om het langer te kunnen bewaren.

5. Ze aten alle delen van het dier, rijk aan mineralen uit bouillon en orgaanvlees.
Er werd nog soep en bouillon gemaakt van de botten en orgaanvlees kwam regelmatig op tafel.
Als ze ziek waren dan stond een kop stevige bouillon steevast op het menu.

6.Ze gingen niet naar de dokter voor ieder wissewasje.
Als ze ziek waren dan gingen ze uitzieken, rusten, bouillon drinken en rekenden op het natuurlijk herstel van het lichaam.
Hun voeding was hun medicijn.

7. Ze waren veel in de natuur.
Onze opa bleef niet thuis om te gamen of te computeren. Ze speelden met de originele playstation: fietsen, schommelen,hinkelen…
The good old fashioned way is dan toch nog niet zo slecht!
Bron: Healthy Holistic Living



Geen opmerkingen:

Een reactie posten