Welkom op mijn netvlies.

Translate

maandag 13 februari 2012

Neotaam, het nieuwe aspartaam.

Een aangepaste versie van aspartaam wordt sinds kort toegevoegd aan veel levensmiddelen en staat te boek als een door de Europese Unie goedgekeurde hulpstof.
Neotaam van Monsanto werd in juli 2002 door de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) stilzwijgend aanvaard als algemeen bruikbare zoetstof.
Alhoewel er nooit studies (pdf) zijn verricht naar de chemische stof keurde de FDA neotaam (E961) toch goed. Een analyse door Feingold.org liet zien dat in de MEDLINE-database slechts vier studies naar neotaam zijn opgenomen.
Twee van deze ‘studies’ bleken geen studies te zijn en de andere twee zijn gedaan door NutraSweet, nota bene het bedrijf dat neotaam produceert en verkoopt.
Formaldehyde
Neotaam is 6.000 tot 10.000 maal zoeter dan suiker en 30 tot 60 keer zoeter dan aspartaam. De stof werd in 2009 in de Europese Unie aanvaard en sinds begin 2010 ook opgenomen in de Warenwetregeling Gebruik van zoetstoffen. Neotaam mag in een grote variëteit van voedingsmiddelen gebruikt worden, zowel dranken als vaste levensmiddelen.
Deze gevaarlijke zoetstof wordt in het lichaam afgebroken tot formaldehyde. Neotaam wordt bovendien geproduceerd door de reactie van aspartaam en 3,3-dimethylbutyraldehyde, dat bij het Amerikaanse Environmental Protection Agency (EPA) te boek staat als één van de gevaarlijkste chemicaliën op Aarde.
Verantwoording
“Neotaam zorgt in het lichaam geleidelijk tot neurotoxische en immunotoxische schade door de combinatie van de metabolieten van formaldehyde en het excitotoxisch aminozuur,” schrijft HolisticMed.com
De FDA, de Europese Autoriteit voor voedselveiligheid (EFSA) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) zeggen dat neotaam veilig is voor gebruik. Doordat neotaam pas na langere tijd chronische schade kan veroorzaken hoeven autoriteiten nooit toe te geven dat neotaam (E961) vergif is.
Bron: Naturalnews.com
U vindt hier suikervervangende Steviaproducten in de Niburu Shop

Bron: http://niburu.nl/~r2h7xa9p/index.php?option=com_content&view=article&id=2114%3Aneotaam-het-nieuwe-aspartaam&catid=17%3Agezondheid&Itemid=30

Geen opmerkingen:

Een reactie posten