Welkom op mijn netvlies.

Translate

zondag 16 januari 2011

Aspartaam blootgelegd – GM Bacteriën gebruikt om dodelijke zoetstof te maken


Door Rene Voogt op 16 januari 2011 – 16:00 
(NaturalNews) De fabrikanten van de meest voorkomende zoetstof in de wereld hebben een geheim, en dat is geen zoet geheim. Aspartaam, een kunstmatige zoetstof te vinden in duizenden producten wereldwijd, daarvan is ontdekt dat het gemaakt wordt met behulp van genetisch gemodificeerde (GM) bacteriën. En wat nog schokkender is, is hoe lang deze informatie al bekend is. Een artikel uit 1999 door De Independent was de eerste die het afschuwelijke proces waarmee aspartaam gemaakt wordt bloot wist te leggen. Ironisch genoeg werd de ontdekking gedaan rond hetzelfde tijdstip dat de rijke leiders van de wereld een ontmoeting hadden op de G8-top om de veiligheid van genetisch gemodificeerde levensmiddelen te bespreken.
Uit het onderzoek uit `99 bleek dat Monsanto, het grootste biotech bedrijf ter wereld, Genetisch Gemanipuleerde Bacteriën gebruikt om aspartaam te produceren in hun Amerikaanse fabrieken. Het eindresultaat is een fusie tussen twee van de grootste gevaren voor de gezondheid voortvloeiend uit de voedingsindustrie – kunstmatige zoetstoffen en een hele reeks andere genetisch gewijzigde organismen. Beide hebben geleid tot grootschalige debatten, met aspartaam als onderwerp tijdens meerdere hoorzittingen door het congres en kritieken uit de wetenschappelijke hoek. Wetenschappers en gezondheid`s voorstanders zijn niet de enigen die zich uit spreken tegen aspartaam. De FDA ontving een vlaag van klachten van consumenten die NutraSweet gebruikten, een product dat aspartaam bevat. Sinds 1992 is de FDA gestopt met het documenteren van aangiftes aangaande dit onderwerp.
Het proces waarin aspartaam gemaakt wordt betreft een combinatie tussen een aminozuur bekend als fenylalanine samen met asparaginezuur. Voor het eerst gesynthetiseerd in 1965, vereist aspartaam de bacteriën met als enige doel het produceren van fenylalanine. Monsanto ontdekte dat doormiddel van het genetisch veranderen van deze bacterie, veel sneller fenylalanine aangemaakt wordt. In het rapport van De Independent, geeft Monsanto openlijk toe dat hun gemuteerde bacterie het hoofdbestanddeel is in het productieproces van aspartaam.
“We hebben twee stammen bacteriën – een traditioneel bewerkte en een genetisch gemodificeerde“, zei een spreker van Monsanto. “Het heeft een gemodificeerd enzym. Het heeft één ander aminozuur”.
Meerdere studies zijn uitgevoerd met betrekking tot genetische manipulatie, waaruit velen grimmige conclusies voort kwamen. Een studie toonde aan, des te meer GM maïs gevoed werd aan muizen, des te minder baby’s ze kregen. Uit een andere studie, gepubliceerd in de “International Journal of Biological Sciences”, bleek dat de organen die normaal gesproken eigenaardig reageren op chemische voedselvergiftiging de eerste waren die problemen ondervonden nadat de proefpersonen GM-voedsel hadden gebruikt. Dezelfde studie stelde ook dat GM-voedsel niet zou mogen worden gecommercialiseerd.
Voor het eerst in de wereld, hebben we bewezen dat GGO niet gezond zijn, noch dat ze geschikt zijn om te worden gecommercialiseerd. [...] Elke keer, met alle drie de GMO’s, hadden de nieren en de lever, wat de belangrijkste organen zijn die reageren op een chemische voedselvergiftiging, problemen”, indiceerde Gilles-Eric Seralini, een deskundig lid van de “Commissie voor Biotechnologie en nieuwe evaluatie”.
Consumenten Groeperingen vragen zich nu af of er al dan niet stiekem ook andere producten genetisch gemodificeerde ingrediënten bevatten. Of kant en klare eindproducten het DNA veranderen door het gebruik van genetisch gemodificeerde bacteriën, is niet met zekerheid te stellen. Met een uitspraak van de FDA tegen de etikettering van genetisch gemodificeerde zalm, wordt het echter een steeds grotere uitdaging om te bepalen of een product wel of niet genetisch gemodificeerde ingrediënten bevat. Consumenten laten steeds meer hun stem horen tegen genetisch gemodificeerde ingrediënten en gaan incognito, met de snelst groeiende club voor GGO-vrije producten.
“Het publiek wil weten en het publiek heeft het recht om het te weten”, zegt Marion Nestle, hoogleraar in Voeding en Voedsel Studies van de Publieke Gezondheidsafdeling aan de Universiteit van New York.
De onthulling van het geheime proces waarin aspartaam gemaakt wordt is de zoveelste waarschuwing om af te blijven van kunstmatige zoetstoffen, en men zou moeten kiezen voor natuurlijke alternatieven zoals palm suiker, xylitol, of stevia.
[Opmerking auteur: NaturalNews is grandioos tegen het gebruik van alle vormen van dierproeven. Wij staan volledig achter de uitvoering van humane medische experimenten die de gezondheid en het welzijn van alle levende wezens bevordert.]
Bronnen:
http://www.independent.co.uk/news/w …
http://www.biosicherheit.de/pdf/akt … (PDF)
http://www.biolsci.org/v05p0706.htm
http://www.washingtonpost.com/wp-dy …
http://blog.nielsen.com/nielsenwire …
Over de auteur Anthony Gucciardi is een gezondheids-en welvarendheid-activist en onderzoeker, wiens doel gericht is op de educatie van het grote publiek over de wijze waarop zij een optimale gezondheid kunnen verkrijgen. Hij is auteur van talloze artikelen die wijzen op de voordelen van een natuurlijke gezondheid, evenals het blootstellen van de farmaceutische industrie. Anthony is de oprichter van Shatter Limits (http://www.ShatterLimits.com), een website omtrent een natuurlijke gezondheid. Anthony maakt al jaren een juiste interpretatie van nationale en internationale evenementen in tal van zijn politieke artikelen. Anthony’s artikelen worden door miljoenen mensen over de hele wereld gelezen, en worden onder de aandacht gebracht op meerdere eerste klas “nieuws websites”.
Gerelateerde video: http://naturalnews.tv/v.asp?v=03B857A3D909C647298F17016E11060C

Gerelateerde (Engelse) artikelen:

The link between aspartame and brain tumors: What the FDA never told you about artificial sweetenersAspartame consumption strongly associated with migraines and seizuresAspartame promotes grand mal seizures, say health expertsThe Rumsfeld Plague: Aspartame Brings Horror (Opinion)Aspartame found to cause breast cancer, leukemia and lymphomas in latest animal experimentsNutrasweet – A Look at the History of Deception Behind Its Marketing (Part 2)
Auteur: Anthony Gucciardi (Vrij vertaald door René Voogt)
Bron: http://www.naturalnews.com , http://hetuurvandewaarheid.wordpress.com
Bron afbeelding: pasukaru76 @ Flickr.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten